Friday, March 13, 2009

Hari Cuti

Bismillah

Hari ini aku bercuti sebagai pereka perabot. Tapi tidak sebagai freelancer (pekerja sambilan?). Aku ke Serkam bertemu boss lama. Dia offer aku buat projek terbaru syarikatnya. Graphic designer nya cuti sakit.

Lepas tu ke Sungai Rambai pula, sembang-sembang. Kemudian timbul soal business. Hmm... cerita pasal industri asas tani.

Cakap soal penanaman cili dan serai wangi..

So, kena cari info la ni.. hehe

Sebelah petang, aktiviti aku kalau bercuti adalah melawat beberapa regular customer aku.

4 Comments:

Anonymous Babe said...

Ezad,

Sotimes I envy you.

You seems to have a relaxing job.

Kalau betul la kau nak masuk asas tani, memang aku envy gila

Sebab aku banyak baca pasal asas tani ni, ppl still look down sebab depa igt petani tapi pulangan dia lumayan.

Aku ada plan dua tahun dr skrg aku akan quit kerja skrg ni and maybe apply under skim usahawan.

Jual betik kot hahaha

Kerja skrg agak penat. Sebab gaji bulan aku boleh dapat RM6k for a young fresh grad like me so that s why aku kentalkan kepala otak ni sebab nak kumpul duit.

Kerja freelance (kerja sambilan la@) pun aku pulun tapi at the end ko yg tlg betulkan heheeheheh

ehh pjgnye komen

padahal nak bgtau blog aku:P

Bila nak jolok dgn aku lagi. YM aku problem la, lama tak main jolok kan ahhahaah

12:51 PM  
Blogger Ezad said...

babe

aku mana ada rileks. kerja teruk. mau cari rezeki. kerja tungkus lumus pun income tak macam ko.. sampai 6k

hari tu, kami sembang2 je. belum ada keputusan lagi...

tp kalau kau nak apply under skim siswazah, kenapa perlu tunggu 2 thn lagi. sekarang kau buat proposal, 2-3 bln, terus apply. tak yah buang masa lagi..

tu.. 60bil utk hadapi kemlesetan ekonomi tu.. rebut laa

nanti aku nak buah betik ko ye.. buah betik ko best.. hehe

betik ko besar ke? kekekeke

jom la jolok buah aku.. eh!

8:37 PM  
Blogger LediAgli said...

kalau kau nak bertani.. jangan lupakan aku.. aku pon nak bertani gak.. serai wangi tu sepertti bes jee

8:58 AM  
Blogger Ezad said...

Ledi
serai wangi boleh jadi minyak wangi

10:38 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home