Tuesday, March 03, 2009

Sari Berita Utama

Bismillah...

MIFF 09
Hari ini bermulalah Malaysian International Furniture Fair 2009. Namun khabar sedih yang diterima dari rakan-rakan di PWTC, booth kami dimasuki air banjir. Habis semua perabot yang hendak dipamer rosak kena air bah. Aku tak tau kat mana letaknya booth tu, tepi sungai ke, tepi laut ke.. tau-tau je air dah naik. Pelik betul. Ke.. PWTC tu kat sebelah terowong smart? Kami sea 2 booth. Nasib baik yang satu tu tak kena banjir. kalau tak, sesia je kami bertungkus lumus untuk menyiapkan rekaan terbaru untuk pameran ni.

Buli
Di samping musim banjir sekarang, ada juga musim lain. Iaitu musim budak sekolah membuli rakan junior. Yang membuli dan dibuli itu adalah puak Melayu. Yang kononnya dididik dengan ajaran Islam. Tapi apa dah jadi? Ke, memang mak bapak mereka tak ajar agama. Atau, mak bapak mereka sendiri cetek agama? Dah tau cetek agama, belajar la dulu, baru kahwin, kemudian beranak!

Perak
Makin kalut lak Tanah Melayu nan satu ni. Asyik bercakaran saja. Yang berkupiah, yang bertopi dah sama macam beruk. Yang tukang bakar puak-puak yang bukan sawo matang. Yang mengapi-apikan la yang untung. Macam-macam dapat. Puak melayu? Menang sorak, kampung tergadai lah, pak kadok oi.!!

Gaji
Oooo.. gaji dah masuk.. ahaks!


Wassalam

5 Comments:

Blogger saniplombok said...

piii dah,dasar PEMUDA UMNO CELAKA

9:50 AM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

mcm badut sarkas kan..
apa2 pun melayu tak mudah lupa tapi nyanyukkk betui takk wehh??

btw takziah atas kerosakan perabot tuh..ada insuran tak perabot tuh? bleh claim kan balik??

10:28 AM  
Blogger Ezad said...

sani
terima kasih

abb
entah la.. nak kata melayu tak lupa,
mcm lupa..

biarkanlah si luncai terjun dgn labu2nya

kalau bencana alam boleh claim ke?

soal claim no.2.. ni, kami punya design ni.. kena rendam.. uwaaaaa

9:22 PM  
Blogger kuIna Jentayutiara said...

projek ratus ribu juta tp gagal berfungsi... itu tandanya tak smart..

politik kita semakin kalut..semakin teruk.. gajah sama gajah bertelagah semut akan mati ditengah tp zaman skrang semut tak akan mati cuma dia akn ambil kesempatan.

4:56 PM  
Blogger Ezad said...

kuIna

semut mengambil kesempatan

4:48 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home