Wednesday, February 21, 2007

Perjalanan Ke Seremban

Bismillah...

Hari ni, aku ada appointment kat Seremban. Aku bercadang untuk menambah produk untuk syarikat aku. Sebagai pengedar, aku perlu mempelbagaikan produk. Jadi, tak perlulah menunggu peruncit menghabiskan sesuatu barang di kedai. Letak tiga-empat jenis produk dalam satu premis, kemudian tunggu dia habiskan stok. Tapi sementara tu, cari jugalah lain-lain premiskan? So, produk yang akan aku ambil ni, adalah makanan dan minuman juga lah. Ada kordial dan nata de coco (ada perkataan lain ke untuk produk ni??). Produk-produk ni senang juga nak dijual walaupun margain nya agak rendah. Tapi pasarannya luas. Dapat kebenaran dari Jabatan Pelajaran Negeri Melaka. Canteekk... beberapa sekolah dah ambil, cuma aku kena sambung serve aje la. Lagi canteeekk.. By the way, sebelum aku terlupa, alhamdulillah.. ucapan ni harus dikeluarkan dahulu sepatutnya kan? So, untuk produk ni, aku dapat hak untuk edarkan seluruh Melaka. Tapi buat sementara waktu, aku ambil 40 kotak dan aku nak try kat Jasin dulu. Nak test juga, macam mana respond peruncit kan? Lepas ni, baru la boleh cerita ratus-ratus kotak.. hehehe.. Namun, produk ni murah dan sedap... ehe
Produk apa? hmm.. ramai yang tertanya-tanya ni kan? Tapi, aku akan bagitau pada entry yang akan datang. Sebab produk tu aku perlu ambil hari Sabtu ni. So sekarang ni tak leh cerita la dulu... tunggu....
OK.. sesapa yang dari Melaka, kalau nak buat majlis apa-apa, bleh la cari aku untuk serve minuman... hehehe.. (sempat promosi lagi.. businessman la katakan.. kekekeke...)
Next? Oh ye, produk Dr Azimut masih diteruskan lah.. kan aku kata tadi, aku nak mempelbagaikan produk...

6 Comments:

Blogger famia said...

mcm.. layan gile je keje ko ni.
boley ke sana sini jumpe client.
bes kan jalan2. haha.
aku mmg sukeeeeeee keje yg jalan2 ni.

10:36 PM  
Blogger Ezad said...

famia.. memang layaaaannnnnnnnn..zaaasss!!
best memang best. lagi 1, tak der sapa yg akan menghalangnya.. hehe

10:41 PM  
Anonymous noushy syah said...

Selamat maju jaya azad...sambil2 keje outstation tuh, jgn lupa jeling2 bunga2 yang nampak...:p, ke dah ade bunga dihati..lalalalala..

9:40 PM  
Blogger Ezad said...

noushy.. terima kasih.. err.. nak kena jeling bunga ke? jeling2 nanti juling.. keke.. nama company pun dah nama bunga.. bunga kesidang.. kira ok la kan:D

10:22 PM  
Blogger Purpleheart said...

Rajinnya dier.. semoga berjaya ya..

5:09 PM  
Blogger Ezad said...

purpleheart..mana ada rajin. dah nama pun kerja sendiri, tak gerak..tak suru la:)

9:59 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home