Lepat Pisang
Bismillah...
Seorang rakan tanya rupa lepat pisang. Ni la rupanya. ehehehe... Siap dengan resepinya sekali. Cuba lah ye
Bahan-Bahannya
Pisang(dilenyek)
tepung
gula merah
sedikit gula pasir air(campur dgn garam)
kelapa parut(buang kulit)
Daun pisang
Cara membuatnya
Gaulkan semua bahan. Masukkan ke dlm daun pisang dan kukus selama 1/2 jam.
Selamat Mencuba!!!
7 Comments:
Ezad, hehhehe, TQ so much yea.I appreciate it.Well, bole nti Noushy cuba BTW emmm tepung tuh=normal flour atau special tepung self raising atau tepung jagung?
p/s Nti kalau jadi shaye DHL keMelaka tehehhehe...
Thanks dude.
ezad...
dalam resepi tu, gula merah tu boleh tak kita gantikan dengan gula2~??
teeheehee... kuncup baru nak blaja masak ni :p
cayalah ezad pandai memasak! klu mcm ini punya resipi, esok jgk akak blh cuba.. nmpk senang!
apa lagi resipi yg mudah2 yg boleh ezad rekomenkn utk org2 seperti akak yg sukakan yg mudah2 aje.. maklum la selalu sngt dihinggapi penyakit M!
ko pandai masak ezad???? kagummmmmmm
noushy
tu pakai tepung biasa je. anto tau. jgn tak anto lak.
kuncup
boleh. ape plk tak boleh. gula pasir pun bleh ganti ngan pasir laut gak. daun pisang bleh ganti daun serai... kekeke
nor ash burn
senang je. tak pernah makan ke? isk.. kuih tradisional ni
selain lepat pisang, ada 1 lg makan untuk pengidap penyakit M iaitu Mee Maggi.. sebungkus mee maggi dan semangkuk air panas. rendam 2 minit. lepas tu makan...
lagi senang
mama
ekekeke... kagum la.. tu copy paste dlm internet je tu.. kekeke
ezad, pengat pisang tau tak resepi?
wan
resepi ada, masak tak tau :)
Post a Comment
<< Home