Tuesday, June 03, 2008

Jun - Pertengahan Tahun

Bismillah
Pada mulanya, nak jawab tag purpleheart, tapi ketiadaan idea di samping tahap kemalasan yang optimum sebab cuaca sejuk. Petang tadi hujan dan kelembapan masih terasa. Nak tidur je rasanya nih.
Jun muncul lagi. Pada aku, apabila tibanya Jun, maka bersedialah untuk menghadapi tahun baru. Terlalu pantas masa berjalan. Rasanya baru je tahun 2008 hari tu. Kini dah pertengahan tahun.
Bersedialah untuk menghadapi tahun 2009, cabaran yang lebih besar menanti. Jangan dilupa juga, bahawa mati juga makin menghapiri kita. Tak tau bila, tapi ia pasti datang juga.
Sesungguhnya, masa terlalu pantas berjalan, kan? Atau kita yang terhegeh-hegeh merangkak?
Wallahualam
Moralnya,
Jangan lalai dengan dengan dunia.....

4 Comments:

Blogger Ted said...

darling bro..entry ini amat bagus sekali utk adik ini sedar diri.selalu sahaja nakal, lalai.hehe

yup, sepatutnya ucapan selamat hr lahir dan panjang umur perlu ditukarkan kepada selamat umur pendek..makin lama idup, makin dekat maut ape kan?hehe.

nway, ted harap bro mencapai segala apa sekalipun azam tahun 2008 kay? Misi ted belum tercapai lagi ni.

10:56 PM  
Blogger tasikmerah said...

kamu sangat betul... masa berlalu begitu pantas...

kerja aku melambak2 tapi tak tahu mana mahu mula... sungguh hampehs aku ini... :)

lawatan balas ke rumah kamu...

12:30 PM  
Blogger Ayu said...

dah bulan 6 juga besday saya :P
hehehehehe
baru2 ini ada dr yang bagi talk and bagitau Minyak Kelapa Dara adalah minyak yang terbaik sekali.. terus tingat kat awak :)

2:15 PM  
Blogger Ezad said...

ted
sesungguhnya entry2 di sini amat berguna sekali.. hehe..
mana yg baik ambil lah jadi panduan. yang tak baik tu jadikan sempadan..

tasikmerah
ha.. kerja berlambak-lambak itu menuntut kita bekerja lebih masa.

ayu
udah ku bilang dulu lagik. kamuk ngak percaya.

mau order? ehehe

10:09 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home