Friday, April 18, 2008

Training

Bismillah
Hari ini, department aku dan sales diberi latihan sehari. Memahami konsep-konsep teknikal dan production. Selama ini sales person tak familiar dengan teknikal dan kami para designer tak memahami soal harga dan pasaran. Oleh itu, pihak pengurusan telah melatih kami dalam hal-hal berkaitan. Sales telah diajar tentang teknikal dan designer diajar tentang costing. Memang best.
Best sebab aku belajar banyak perkara. Cara nak jimat kos, nak guna material secara optimum dan yang paling penting adalah mempelajari keupayaan setiap mesin yang ada.
Walaupun begitu, ada juga yang tak bestnya...
Kerja aku banyak lagi yang tak siap. Dah la tu, dapat lagi assignment baru. Buat cover untuk annual report company dan design kotak baru untuk design terbaru kami....
aduhai... letihnya...
Nasib baik ada handphone baru, semangat la sikit.. hehehe
Dan aku perlukan ilham untuk design benda-benda tu semua

6 Comments:

Blogger s * h * i * m * a * h * z said...

alhamdulillah
ade la pro and cons.. pe pun bersyukur dgn ape yg ade.. stakat shimahz idup ni.. blom pnh dgr keje yg tak membebankan.. sume sama.. yg pnting kita usaha and make sure ia adalah halal dan berkat di sisi Allah. Mudah2 an

10:17 AM  
Blogger Purpleheart said...

Memang betul.. belum habis satu kerja kerja lain dah menanti.

8:21 PM  
Anonymous wan said...

kira lagi best dari freeance ye dak keje nih?

10:41 AM  
Blogger Ezad said...

shimahz
ye. tiada kerja yang mudah. semuanya ada cabaran tersendiri. kita usahakan aje

purple
biasa la. namapun makan gaji

wan
takat ni, best gak la keje baru ni.

9:04 PM  
Blogger Ted said...

adeh, blaja bizi, keje pun bizi eh.t nak duk umah, n org bg gaji je la.hehe

pst, sama la kita ada handset br.semangat je nak belajar

9:25 AM  
Blogger Ezad said...

ted
haa.. kalo dok di rumah itu,, jawatannya adalah suri rumahtangga

10:15 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home