Sunday, February 03, 2008

Setahun Sudah Berlalu

(payah banar nak download lagu ni, aku copy link dia terus.. lantak laa)
Gurindam dan irama
Tidak lagi ku hiraukan
Setelah api cinta terpadam
Apa yang tinggal kini
Hanya sisa kesal kelmarin
Menjadi simfoni mendayu
Pada setiap malam minggu
Setahun sudah berlalu
Februari muncul kembali
Dengan kehangatan semalam
Tanpa ku sedari
Ku petik mawar merah
Ku tulis sekuntum puisi
Tapi sayang pada siapa kan ku beri
Kesepian memaksa
Ku lihat wajah di cermin
Terpandang parut di muka ku
Bekas cinta yang lama
Apakah tidakkan hilang
Kesan cinta yang terus mendatang
Bermain di jiwa ini

Lagu ini tiada kena-mengena dengan aku. Cuma liriknya ada tertulis Februari muncul kembali. Dikalangan kalian, mesti ada peristiwa-peristiwa yang berlaku pada Februari tahun lepas kan? Sekarang, Februari muncul kembali. Apa pula peristiwa yang bakal berlaku dan menjadi kenangan pada Februari 2009, seterusnya 2010...2011.....
Begitu pantasnya masa berlari.


9 Comments:

Blogger achik said...

mmg cepat sungguh masa berlalu kan..

4:23 PM  
Blogger arsaili said...

yea..tak terkejar..pastinya feb membawa seribu kenangan..sihat ker bro?

7:43 PM  
Blogger Ezad said...

achik
gitu lah...
demi masa
sesungguhnya manusia kerugian

arsaili
aku percaya.. februari membawa 1000kenangan
sihat sokmo

10:13 PM  
Blogger manJe said...

salam...
mmg cpt jek masa berlalu...
nah...skrg kite dh berada di bln feb... mcm baru jek smbut tahun dan hari baru...
em sume bulan da kenangan yg tersendiri cume da yg tak di wat lagu jek kan...

8:48 AM  
Anonymous Babe said...

jom dating dibulan februari

:P

2:33 PM  
Blogger wan said...

Dah habis sebulan dah tahun baru ni.. kejap bonar

7:38 PM  
Blogger Ezad said...

manje
senang kira.. sepanjang masa ada kenangan, cumanya komposer tak tau nak tulis lagu apa.. keke
MAC ada lagu ke?

babe
jommzzzzz

wan
ye la.. kejap lagi habis la bulan februari ni

9:31 PM  
Blogger Purpleheart said...

Bile dengar lagu ni, teringat suatu cerita lama yang menjadi lagu latar cerita ni... apa ya tajuknya?

bulan Februari pun dah hampir ke pertengahan bulan.

11:04 PM  
Blogger Ezad said...

purple
ada cerita ke?
tak tau pulak

dah hujung februari dah kiranya ni:)

11:08 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home