Thursday, July 17, 2008

Musim Buah

Bismillah...

Sekarang ni dah tiba musim menuai buah. Durian, rambutan, manggis, semuanya ada. Kat tepi-tepi jalan pun dah banyak orang buka gerai sementara menjual buah-buahan ni.

Aku tak makan durian. Jadinya tak la teruja dengan raja buah tu. Petang tadi, sambil tunggu ayam-ayam masuk reban, aku gait buah rambutan. Makan terus di bawah pokok...

Sedaaaappppppp... :)
...........
Pasal Entry Semalam
Semalam adalah Hari Tidak Berbelanja. Sila rujuk Wak Wiki ni.
Aku pun baru tahu yang 16 Julai adalah Hari Tanpa Berbelanja. First time dengar kat HotFM ketika memandu ke tempat kerja semalam.
Jadi, jika anda rasa Hari Tanpa Berbelanja itu pentng, maka ingatilah tarikh tersebut. Kalau tak, abaikan aje..
Tapi bagi aku, yang penting adalah bagaimana kita menggunakan wang untuk berbelanja. Tak perlu ada 1 tarikh yang mana kita tak perlu berbelanja. Nak berbelanja boleh, tapi ada batasnya...
1 lagi, jangan gunakan wang syiling ketika urusan jualbeli.. hehehe (sedang berkempen ni... kempen SIMPAN SYILING ANDA).. Selepas anda mempunyai syiling yang banyak, anda boleh 'jual' syiling ada itu. Nak tau bagaimana?
:)

6 Comments:

Blogger Ted said...

bro, i simpan duit siling banyak2 sebab bila pokai, ai akan korek duit2 tu.hahahaha

umah ai hari2 gaduh ngan kera curi rambutan.geram

6:20 PM  
Blogger emmacommey said...

tak makan durian ???? sesungguhnya rugi laaaaaa........

3:50 PM  
Blogger shafarina said...

duit syiling 20sen tahun 76 dijual kat ebay dgn harga berpuluh ringgit.

9:54 AM  
Blogger arsaili said...

salam..hari tidak berbelanja...errr..sure tade org guna lrt semua yer...sebab tak leh nak belanja beli tiket lrt, komuter dan sewaktu dgnnya?

7:03 PM  
Blogger Ezad said...

ted

ha.. tu la kegunaanya. ingat org sana je korek tabung? orang sini pun sama jeee

emma
ha ah.. rugi buah durian tu tak dpt kuluman ezad.. erk.. ekeke

mak fahim
bukan suruh jual kat ebay. duit tu boleh jual kat pasar malam.. kat kantin office pun boleh.. :)

arsaili
ha.. tu la pasal. so kena beli awal2 la sebelum hari tanpa belanja tu menjelma

9:11 PM  
Blogger kuInaJentayutiara said...

cis... seb bek x diiktiraf klau diiktiraf cuti umum... mkn teruk berbelnja... g coping, jenjalan..

9:13 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home