Sunday, August 03, 2008

Sari Berita Penting

Bismillah..
Minyak Turun
Dengar katanya, struktur harga minyak akan dikaji semula. Dijangkakan harganya akan turun. Alhamdulillah. Makanya, mari kita perhatikan idea orang kampung ini..
Lepas ni, ada alasan untuk suruh orang turunkan harga barang-barang yang lain. Itupun kalau harga minyak turun la...
AUKU
Lepas ni, boleh jumpa pemerintah ataupun pembangkang. Dulu tak boleh, sebab 1 je pemerintah. Sekarang ni, dah boleh jumpa pembangkang juga, sebab 'dia' pun pembangkang.. ahaha
Permatang Pauh
Aku suka ni.. :)
Nampak sangat la hamba Allah nan sorang ni gelojoh. Tak sabar-sabar nampaknya. Menang tu pasti. Makanya makin rancak la umat kita berpolitik. Dan makin huru-hara la jadinya. Yang untung puak lain. Yang menang sorak kampung tergadai, puak kita.
Denggi
Makin ramai lak orang kena denggi kat kampung aku ni.
Freelance
Aku dapat projek lagi.. ehehe
Kerja
Hari ni, aku pergi office, untuk siapkan kerja, kononnya. Tapi kunci office tak ada. Maka, aku balik je. Sesia je perjalanan Jasin - Muar hari ni...
Moral
Baca suratkhabar lama

10 Comments:

Blogger Ted said...

bro, tu la dgr kata minyak turun..tp kerajaan x buat pepe lg

2:03 PM  
Blogger Ezad said...

ted
itu perkara biasa. bab2 turun harga brg ni depa tak kisah sgt.

9:49 PM  
Blogger b u n g a h a t i said...

haiyaaa kite tgk saja harga brg mane yg turun dulu.. huhu

9:12 AM  
Blogger tipahvogue said...

x sabo nak tunggu awal september, ntah baper posen la rega minyak diturunkan tu ek? hmmm...

5:29 PM  
Blogger Ezad said...

bungahati
dah tentu la harga petrol turun dulu. selagi tu tak turun, selagi tu la yg lain2 tak turun juga

tipah
hehehe.. awal bulan petrol turun, tgh bulan BN turun. ahaha.. nak tengok gak apa yg berlaku. dlm kepala dah ada design baru untuk blog ni.. ahahaha.. gempak!!

10:26 PM  
Blogger LediAgli said...

kerajaan kan kata minyak akan di review price nya setiap 1 haribulan kot..

tapi aku confirm umat peniaga tak akan turunkan harga barang.. ptuih!

12:38 PM  
Blogger Purpleheart said...

Biasalah tu, bila naik, tak payah bincang, naik terus.. bila dah turun harga, nak bincang dulu la, nak kaji dulu la, nak buat soal selidik dulu la.. apa-apa aje la..

8:24 AM  
Blogger kuInaJentayutiara said...

ini berita radio mana a? radio berkarat ko? yg dok nampak ujan aje turun..

3:38 PM  
Blogger Ezad said...

ledi
para peniaga tak nak turun harga? boikot...

purple
biasa la.. sapa nak rufi

kuina
ini la radio silampanas fm..

5:18 PM  
Blogger LediAgli said...

kita nak boikot? boleh lah.. lepas ni ternak ayam sendiri.. mampuih ayam aku ternak tu commit suicide.. terjun dari tingkat 3 umah aku.. huu

5:38 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home